Обилазак почиње састанком групе испред Капеле мира где ће посетиоци чути причу о историјском значају ове грађевине као и о Карловачком миру. Након тога следи обилазак саме Капеле мира.

Након обиласка Капеле мира, група одлази у  Музеј пчеларства и винску кућу Живановић (или винарије Киш, Дулка које су у близини). Планирана је посета музеја пчеларства и винског подрума, а након тога дегустација вина у подруму за дегустацију који поседује ова винарија. Посетиоци ће имати прилике да пробају и карактеристично вино за Сремске Карловце – бермет, као и нека од њихових познатих вина сорти аусбруха, италијанског и рајнског ризлинга, каберне совињона, мерлоа и пробуса.

Следећа станица је Видиковац, са кога се пружа поглед на Сремске Карловци, његове културно-историјске споменике и бачку равницу. На овом месту, посетиоци ће чути наставак приче о историји Сремских Карловаца пре и након Карловачког мира.


Након тога следи обилазак најстарије српске гимназије - Карловачке гимназије. Предвиђено је да се посетиоци одведу и до посластичарнице „Белило“ познату из филма „Лајање на звезде“. На овај начин, уз интерпретацију водича, оживеће се сцене из познатог филма.

Следи обилазак старог градског језгра -  Чесма четири лава,  Богословије, Патријаршијског двора, Саборне цркве Свети Никола (са обиласком унутрашњости цркве). Одлазак до најстарија апотека у Војводини, отворене 1890. године.


За крај обиласка, посетиоци ће обићи Музеј куглофа „Геа“ где ће имати прилику и да купе познати куглоф. Посета се завршава у најпознатијој сувенирници Сремских Карловаца која производи и продаје керамичке сувенире  - радионици Рас. Посетиоци ће имати прилику да се опробају у прављењу сувенира.

  

 

Туристичка организација општине Сремски Карловци

Патријарха Рајачића бр. 1 Сремски Карловци

Тел: +381 21/882-127

Тел/Факс: +381 21/883-855

Моб: +381 66/6882 127

e-mail: info@karlovci.org.rs

 

Пратите нас