AKTUELNOSTI

41. BRANKOVO KOLO

07-17. septembra 2012. god.
Ovde možete pogledati program manifestacije . PROGRAM

KARLOVAČKA BERBA GROŽĐA

28- 30. septembar 2012. god.
Ovde možete pogledati program manifestacije . PROGRAM

JGSP "Novi Sad" OBAVEŠTENJE O TRASI LINIJE Novi Sad - Surčin

JGSP "Novi Sad" uveo je redovnu liniju na relaciji Novi Sad – Aerodrom "Nikola Tesla" – Novi Sad. Autobus ide sledećom trasom: Novi Sad – Sremski Karlovci – Inđija – Stara Pazova – Vojka – Krnješevci – Aerodrom "Nikola Tesla", sa redovnim stajanjem u svakom od navedenih mesta. U Sremskim Karlovcima autobus staje na autobusko stajalište preko puta Železničke stanice, a cena karte do Aerodroma "Nikola Tesla" je 830,00 dinara. Sa Aerodroma "Nikola Tesla" autobus polazi sa autobuskog stajališta ispred dolaznog terminala. Karte se mogu kupiti u vozulu...detaljnije

DIREKTORKA TURISTIČKE ORGANIZACIJE SREMSKI KARLOVCI DOBITNICA NAGRADE "TURISTIČKI CVET"

Turistička organizacija Srbije je 27. septembra obeležila Svetski dan turizma tradicionalnom dodelom nagrade "Turistički cvet" organizacijama i pojedincima koji su doprineli unapređenju i promociji turizma. Žiri je razmotrio sve dospele predloge, a konačnu odluku o dobitnicima nagrade, na osnovu njihovih nominacija, doneo je Upravni odbor Turističke organizacije Srbije. Nagrada "Turistički cvet" za period od jula 2010. do jula 2011. godine dodeljena je u devet kategorija: Nagradu za najbolji specijalni događaj u funkciji promocije turizma dobila je manifestacija "Nušićijada" iz Ivanjice. U kategoriji ugostiteljskog objekta najbolji je hotel "Zira", a u kategoriji predstavljanja Srbije kao turističke destinacije putem elektronskih i štampanih medija nagrade su dobili fotograf i autor knjige "Čudesna Srbija" Dragan Bosnić i novinar Vladan Kostić. Nagradu su osvojili i seosko turističko domaćinstvo Vila "Albedo" iz sela Varna, kao i autorka pobedničkog suvenira - oslikani čokanji i tegle sa drvenim stalkom Jelena Lazić. Najbolja turistička organizacija u Srbiji je Turistička organizacija grada Niša, a u kategoriji "Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga" dodeljene su dve nagrade - Javnom preduzeću "Beogradska tvrđava" i direktorki Turističke organizacije Sremski Karlovci, Jasmini Beljan-Iskrin. Turistička organizacija Srbije ove godine dodelila je i specijalnu nagradu van konkurenciji, za promociju Srbije, najboljem srpskom i svetskom teniseru Novaku Đokoviću. Nagrada u kategoriji vinski podrum nije dodeljena, s obzirom da ni jedan od predložena četiri kandidata nije imao kompletnu dokumentaciju, kao ni u kategoriji turistička agencija jer je Pravilnikom o dodeli nagrade "Turistički cvet" definisano da ukoliko za pojedinu kategoriju nisu dostavljena najmanje tri predloga, nagrada se u toj kategoriji ne dodeljuje.

TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE SREMSKI KARLOVCI PRVI PUT NASTUPILA NA SAJMU TURIZMA U BUDIMPEŠTI

UTAZAS 2011 održan je u periodu od 03. do 06. marta 2011. godine, u sajamskom centru HUNGEXPO. Tema ovogodišnjeg sajma na kome je učestvovalo 920 izlagača iz 54 zemlje sveta, bio je zdravstveni turizam. Poseta se procenjuje na oko 100.000 posetilaca. Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci se predstavila na zajedničkom štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, Turističke organizacije Srbije i Vojvodine. Tokom četiri sajamska dana TOOSK je na svom izložbenom prostoru distribuirao informativno-propagandni materijal na engleskom i nemačkom jeziku. Iako su Karlovci prvi put nastupili na sajmu turizma u Mađarskoj, naše predstavljanje privuklo je pažnju brojnih posetilaca, pre svega zbog blizine Novog Sada, a interesovanje je bilo usmereno na smeštajne kapacitete, naročito tokom održavanja tradicionalnih manifestacija u regionu (Poljoprivredni sajam, EXIT festival i dr.). Na ovogodišnjem sajmu turizma u Budimpešti nastupili su još: Turistička organizacija grada Novog Sada, turističke organizacije Vršca, Bačke Palanke, Kanjiže i Kovačice, Ade, Sombora, Apatina, Temerina, Žablja, Zrenjanina, kao i turistička agencija „Magelan“ iz Novog Sada, Klaster „Istar 21“ i mnogi dr. Izlagače na štandu Vojvodine posetili su predsednik skupštine AP Vojvodine, gospodin Šandor Egereši i ambasador Srbije u Mađarskoj, gospodin Dejan Šahović. U subotu 05. marta je na štandu Vojvodine organizovana press konferencija. Novinarima su se obratili predstavnici Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije grada Beograda, ambasador Srbije u Mađarskoj – gospodin Dejan Šahović, kao i pokrajinski sekretar za privredu gospodin Ištvan Pastor. Deo sredstava za pokrivanje troškova nastupa Turističke organizacije opštine Sremski Karlovci na sajmu, subvencionisao je Pokrajinski sekretarijat za privredu.

Partneri