Scroll Top

44. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA

Beograd od 23. do 26. februara

44. Međunarodni sajam turizma i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HOREKA-OPREMA, održao se od 23. do 26. februara ove godine na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Kad je odmor nije teško“. Tokom četiri sajamska dana. predstavilo se 350 izlagača iz zemlje i inostranstva, a država partner ove godine je bila Narodna Republika Kina.

Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci, zajedno sa saradnicima (vinarima, malim proizvođačima, ugostiteljima) i ove godine je na sajmu promovisala turističke proizvode zbog kojih vredi posetiti Karlovce i okolinu, a zajedno sa TOOSK-om, na štandu su predstavile turističku ponudu i kolege iz Turističke organizacije Grada Novog Sada (TONS) i opštine Žabalj. Kao i do sada, za promociju vinskog turizma bili su zaduženi predstavnici vinara iz Sremskih Karlovaca – Vinarija „Vinum“, „Benišek-Veselinović“ i “Živanović”, kao i vinarije sa teritorije Novog Sada i Žablja.

Tokom prva dva dana trajanja sajma, koji su pretežno poslovnog karaktera, na zajedničkom štandu TOOSK-a i TONS-a održan je zavidan broj sastanaka sa predstavnicima medija i turističke privrede.

U četvrtak, prvog dana direktorica TOSK-a Jasmina Beljan Iskrin je prisustvovala sastanku sa UNDP na temu održivog razvoja, dok je drugog sajamskog dana održan sastanak sa Turističkom organizacijom Srbije, a teme o kojima se razgovaralo su:
– Sajam Solun – Grčka
– Sajam Bugarska
– Predstavljanje u Severnoj Makedoniji (početak aprila), prezentacija b2b i sl.
– Promocija u Kini
– Studijske posete.

Takođe ostvaren je kontakt – saradnja sa Uniline experience (agencijom iz Beograda), poslovnicom Uniline travel company iz Pule, koja bi dovodili turista iz Kine i Japana u Srbiju, u posetu Novom Sadu i Sremskim Karlovcima.
U petak, 24. februara, u 14:00 časova, na našem štandu prezentovali smo turističku ponudu destinacije i aktivnosti planirane za ovu godinu, uz koktel lokalnih vina destnacije (Novi Sad-Sremski Karlovci-Fruška gora), koji je bio namenjen predstavnicima medija i saradnicima. Interesovanje medija je bilo veoma veliko.

Tokom trajanja sajma, štand Turističke organizacije Sremskih Karlovaca, Novog Sada i Žablja posetili su ministar turizma i omladine, gospodin Husein Memić i direktorica Turističke organizacije Srbije, gospođa Marija Labović.