Scroll Top

53. Međunarodni sajam turizma

Novi Sad od 17. do 19. novembra

53. Međunarodni sajam turizma održao se od 17. do 19. novembra u Novom Sadu. Ove godine sajam je okupio više od 250 učesnika iz Srbije, Crne Gore i još 11 zemalja.

Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci je svoju ponudu predstavila zajedno sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada, Turistickom organizacijom opštine Žabalj i JP Nacionalni park Fruška gora, na zajedničkom štandu u Master centru Novosadskog sajma. Pored toga, kao neizostavni deo turističke ponude Sremskih Karlovaca, novine u svojoj ponudi, na ovogodišnjem sajmu, predstavile su i vinarije, Art et Vinum, Đurđić i o.z.z. Benišek-Veselinović. Akcenat je bio na manifestaciji “Karlovačka Božićna idila” koju organizujemo u predstojećem prazničnom periodu, promociji objedinjene ulaznice za posetu najznačajnijim kulturno-istorijskim znamenitostima u gradskom jezgru, kao i promociji vinskog turizma. Interesovanje posetilaca i medija za naše programe je bilo veliko

Drugog dana sajma, zajedno sa Turističkim organizacijama Novog Sada i Žablja, kao i Gradskom upravom za privredu, održali smo konferenciju za novinare, na kojoj smo najavili planove u narednom period. Na konferenciji su govorili direktorka TO opštine Sremski Karlovci – Jasmina Beljan-Iskrin, direktorka TO opštine Žabalj – Marija Čupić, član Gradskog veća za privredu – Milorad Radojević, direktor TONS-a Branislav Knežević i vinari Tijana Vojnović i Jovan Antonijević. Nakon konferencije održan je koktel dobrodošlice za novinare, na kome su imali priliku da degustiraju lokalna vina destinacije.