Scroll Top

SAJAM TURIZMA PLACE2GO, Zagreb

Zagreb od 24. do 26. marta

Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci, zajedno sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada (TONS), učestvovala je na desetom Međunarodnom sajmu turizma “Place2Go” u Zagrebu, koji je održan u zagrebačkoj Areni od 24. do 26. marta 2023. godine. Učešće na sajmu potvrdilo je više od 200 izlagača iz 20 država sveta, a zemlja partner ovogodišnjeg sajma bio je Alžir. Na zajedničkom štandu Turističke organizacije Srbije svoju ponudu, pored Novog Sada i Sremskih Karlovaca, predstavile su i lokalne turističke organizacije Beograda, Loznice, Novog Pazara, Stare Pazove, Sokobanje, Sombora, Kragujevca, Temerina i Valjeva.

Destinacija Novi Sad sa Sremskim Karlovcima i Fruškom gorom tradicionalno je privukla veliku pažnju zagrebačke publike. Prvi dan je bio rezervisan za poslovne posete, te su održani brojni sastanci sa turističkim agencijama i turoperatorima, hotelima i predstavnicima medija. Sa agencijama se razgovaralo o kreiranju višednevnih programa obilaska Novog Sada i okoline, balkanskim turama za tržišta Kine, SAD-a, Kanade i Nemačke, ali i o Vinskom putu Fruške gore i Novog Sada, eko turama, gastronomiji i animaciji gostiju.

Vikend je bio rezervisan za publiku, koja se uglavnom interesovala za izlete i višednevne ture po Novom Sadu i okolini, posetu vinarijama, Fruškoj gori, smeštaj i brojne druge teme.

Prvog dana sajma, naš štand posetila je i ambasadorka Srbije u Republici Hrvatskoj, g-đa Jelena Milić, koja je na sastanku sa predstavnicima TONS-a i TOSK-a ponudila svaku pomoć i pozvala na predstavljanje destinacije u Ambasadi Republike Srbije u Zagrebu.

Nastup TOSK-a na sajmu bio zapažen i uspešan, ostavareni su brojni novi kontakti i dogovorena saradnja na promociji destinacije, budući da je od svih destinacija u Srbiji, najveće interesovanje bilo upravo za Novi Sad, Frušku goru i Sremske Karlovce.